Sony розповіла, чому вирішила випускати ексклюзиви PlayStation на ПК

Щодо потенційного релізу God of War Ragnarök на ПК представники компанії не дали чіткої відповіді.

На честь виходу God of War на ПК видання GameInformer поспілкувалося з творчим директором Santa Monica Studio Корі Барлогом і старшим менеджером технічного виробництва в компанії Меттом Девалдом. Розробники розповіли, чому Sony все-таки зважилася випускати ексклюзиви PlayStation на ПК. А ще в розмові торкнулися потенційного виходу God of War Ragnarök на персональних комп'ютерах. Щоправда, конкретної інформації на цей рахунок автори не надали.

В коментарі Корі Барлога щодо виходу ексклюзивів PlayStation на ПК сказано: "Я думаю, що це був колектив студій по всьому світу, який сказав, що це дійсно хороша ідея. Ми повинні це розглянути. В результаті, я думаю, настав переломний момент. Коли ми надіслали стільки повідомлень у ящик пропозицій, вони [Sony] сказали: "Ми втомилися слухати все це. Гаразд, ми зробимо це". Це [тривалий] процес. Ми все ще з'ясовуємо на рівні компанії та окремих студій, як це робити, і якою буде загальна стратегія".

Читайте такожВелика гра з одним важливим "але". Огляд God of War на ПКІншими словами, ідею випустити ексклюзиви PlayStation на ПК подали внутрішні команди Sony. І Корі Барлог не бреше, адже він давно говорив, що хоче побачити God of War на персональних комп'ютерах. А от щодо потенційного релізу нової частини серії на ПК творчий директор не дав точної відповіді. Він лише сказав "поняття не маю". Рішення про випуск кожної гри приймається окремо, і Sony все ще шукає правильний підхід у цьому напрямку.

Детальніше про God of War

  • God of War — це продовження серії екшенів про спартанця Кратоса, який бореться з богами. Проект вийшов в 2018 році і став своєрідним перезапуском франшизи, змінивши антураж з грецького на скандинавський. При цьому трансформувався і тон розповіді. У Кратоса з'явився син Атрей, якого герой повинен виховувати.
  • Відносини між протагоністом і його нащадком — одна з центральних тем в сюжеті. Разом їм необхідно піднятися на найвищу гору дев'яти світів скандинавської міфології. На вершині Кратос повинен розвіяти попіл Фей — своєї померлої дружини і матері Атрея.
  • Геймплей God of War поєднує варіативну бойову систему, дослідження локацій, прокачування і елементи метроідванії.

Вас також можуть зацікавити новини: