За словами лікарки, поїдання граната з кісточками може максимізувати поглинання поживних речовин фрукта.
Взимку окрім мандаринів популярністю користується ще один південний фрукт - гранат. Ласувати ним люблять і дорослі і діти, але часто виникає питання: їсти його з кісточками або без?
Американський лікар, експерт з правильного харчування Люсія Гарсіа спробувала відповісти на це питання. Як пише Quora, медик переконана, що насіння граната настільки корисно для організму, що його можна жувати і ковтати.
Читайте також10 продуктів, які збережуть здоров'я судин
Дослідження показали, що антиоксидантні властивості насіння граната в 3,5 раза вищі, ніж у вина і зеленого чаю, і в 48 разів вищі, ніж у вітаміну С і вітаміну Е.
Насіння граната може ефективно видаляти вільні радикали, захищати клітини та сповільнювати процес старіння клітин.
Деякі експерти вважають, що поліфеноли граната також можуть долати гематоенцефалічний бар'єр (ГЕБ), боротися з вільними радикалами в мозку і покращувати його роботу.
Крім того, насіння граната містять значну кількість клітковини, яка сприяє моториці шлунково-кишкового тракту, покращує обмін речовин, виводить токсини і дуже корисна для здоров'я шлунково-кишкового тракту.
Проте, є ті, кому гранат протипоказаний. Зокрема:
Раніше ми писали, 4 рецепти салатів з гранатом.