Новорічне меню, а точніше, його складання - трудомісткий процес, який займає у господинь чимало вільного часу. Важливо підібрати не тільки гарячі страви та легкі закуски на Новий рік 2022, а й приготувати салати - традиційні або сучасні. УНІАН підкаже, як урізноманітнити святковий стіл, зробивши салат із гранатом.
Раніше ми пропонували простий рецепт крабового салату.
- Вірменський салат із гранатом
- Салат "Червона шапочка"
- Легкий салат із гранатом і креветками
- Салат із гранатом і листям салату
Вірменський салат із гранатом
- Куряча грудка - 500 гр
- Волоські горіхи - 200 гр
- Чорнослив - 300 гр
- Сир - 300 гр
- Гранат - 1 шт
- Майонез - 200 гр
- Грецький йогурт - 125 гр
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 5 гр
- Чорний мелений перець - дрібка
Читайте такожНоворічні закуски і бутерброди: 8 делікатесів за 15 хвилингрудку відварити, нарізати кубиками розміром в 1 см. Часник пропустити через прес, змішати з куркою. Посолити, поперчити, перемішати. Приготувати соус: змішати грецький йогурт і подрібнені горіхи. Чорнослив вимити, обсушити, дрібно нарізати.
Сир натерти на тертці і почати збирати салат, викладаючи його шарами: куряча грудка, горіхи, зерна граната, сир, чорнослив. Прикрасити салат можна візерунком із соусу.
Салат "Червона шапочка"
- Куряча грудка (копчена або гриль) - 300 гр
- Майонез - 250 гр
- Відварена картопля - 250 гр
- Волоські горіхи або фундук - 50 гр
- Відварена морква - 200 гр
- Варені яйця - 4 шт
- Твердий сир - 150 гр
- Зерна граната для прикраси
Відварну курку, яйця, картоплю, моркву і сир нарізати дрібними кубиками. Горіхи подрібнити в блендері або за допомогою ножа. Викласти салат шарами: картопля, курка, горіхи, сир, відварна морква, яйця. Кожен шар потрібно змащувати майонезом, а в кінці викласти зерна граната.
Легкий салат із гранатом і креветками
- Капуста пекінська - 1/2 качана
- Креветки коктейльні (королівські не підійдуть!) очищені - 300 г
- Крабові палички - 12-15 шт
- Ананаси консервовані - 1 банка
- Гранат стиглий великий - 1 шт
- Майонез
- Сіль
Тонко нашаткувати капусту, дрібно нарізати крабові палички, так само вчинити з ананасами. Змішати всі інгредієнти між собою, додавши зерна граната. Наприкінці заправити майонезом і за потреби посолити.
Салат із гранатом і листям салату
- Куряче філе - 300 г
- Листя салату - 150-200 г
- Мандарини - 350 г
- Гранат - 300 г
- Цибуля ріпчаста червона - 90 г
- Мед - 40-50 г (за смаком)
- Каррі мелений - 0,5-1 ч. л.
- Олія оливкова - 2 ст. л.
Куряче філе нарізати шматочками середнього розміру, з усіх боків посипати карі. Червону цибулю нарізати кільцями або півкільцями. На розігрітій сковороді обсмажити курку до готовності. Прибрати зі сковороди філе, викласти червону цибулю. З мандаринів вичавити сік і влити його до цибулі, потім додати мед. Перемішати, довести до кипіння, варити 5-7 хвилин, поки суміш не загусне.
Листя салату вимити, висушити, викласти на блюдо. Зверху покласти шматочки курячого філе, полити медово-цитрусовим соусом. Посипати зернами граната, за бажанням можна додати кунжут.