Дієтолог назвала ідеальний сніданок

Білкова їжа на сніданок допомагає контролювати рівень цукру протягом дня.

За словами дієтолога Оксани Скіталінської, інколи сніданок можна пропустити, але не варто це робити щодня, бо є дані, що регулярний пропуск сніданку збільшує ризик атеросклерозу та ризик діабету на 55%.

За її словами, яйце - золотий стандарт білка високої якості. Білкова їжа на сніданок допомагає краще контролювати рівень цукру протягом дня, пише Скіталінська для "Нового времени".

Яєчний жовток — найбагатше джерело фосфоліпідів, що є еліксиром здоров‘я і молодості для мозку, і для всього організму.

Читайте такожНазвано п'ять продуктів, що руйнують жіноче здоров'я

Для любителів ранкової й не лише кави теж є хороша новина: кофеїн є природнім інгібітором(сповільнювачем) «молекули старіння» mTOR. Щоденне вживання кави знижує смертність від різних причин. Є дані, що кава допомагає захистити ДНК від розривів та зменшує системне запалення в організмі, зазначила дієтолог.

Також вона радить їсти зернові, що є джерелом харчових волокон (клітковини). 90 грамів клітковини зменшує загальну смертність на 17%, а також серцево-судинну та онкосмертність.

Ягоди, у свою чергу, наповнені фітонутрієнтами, вітаміном С, ніжним пектином, що живить і оздоровлює мікробіом та позитивно впливає на мозок.

Також Скіталінська радить їсти зелень, яка є багатим джерелом фолатів, що не лише захищають судини від атеросклерозу, розривів, інсультів та інфарктів, але і ДНК від ушкоджень та мутацій. Листова зелень містить вітамін К, що захищає судини від кальцифікації.

Раніше в.о. глави МОЗ Уляна Супрун зруйнувала міфи про замінники цукру.