Голова МОЗ пояснив, чи купуватиме Україна російську вакцину від COVID-19

Зараз у світі є багато виробників вакцин, які тільки перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань.

Україна не буде купувати російську вакцину від коронавірусу, оскільки та не пройшла третю фазу клінічних випробувань.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Радіо Свобода.

Він зазначив, що зараз у світі є багато виробників вакцин, які тільки перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань.

"Я вважаю, що нема взагалі предмету розмови. Тому що про будь-яку вакцину, щоб її рекомендувати, треба розуміти, що вона безпечна. Щоб будь-яку вакцину зареєструвати, треба, щоб вона пройшла певні стадії клінічних випробувань. І ці стадії розтягнуті в часі. У світі не існує жодних підтверджень, що та вакцина, про яку говорять у Росії, пройшла всі стадії, особливо третю фазу клінічних випробувань. Ми знаємо, що зараз у світі є багато виробників вакцин досить потужних компаній, які тільки перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань. І дай Боже, щоб вони її завершили до кінця року. Тому що третя стадія передбачає велику кількість людей, які є добровольцями. Тобто поки навіть немає предмета розмови, щоб дискутувати, купувати чи ні. Немає що купувати", - сказав Степанов.

Також він зазначив, що вакцина як повністю безпечний продукт повинна пройти низку підтверджених стадій випробувань.

Читайте такожУкраїна має відновити виробництво власних вакцин - Степанов

Вакцина від коронавірусу: новини