Перед візитом Меркель Німеччина передала Україні 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca

За кілька днів вакцину розвезуть до регіонів країни.

21 серпня Україна отримала від Німеччини 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca проти COVID-19.

"Зустріли та перевірили вантаж разом із послом Німеччини в Україні пані Анкою Фельдгузен. Зараз вакцина перебуває на національному складі компанії "Фармасофт", яка забезпечує зберігання та логістику відповідно до вимог "холодового ланцюга". За кілька днів вакцину розвезуть до регіонів країни", - повідомив в суботу ввечері на своїй сторінці у Facebook міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Посольство Німеччини в Україні зазначило, що Україна стала першою країною, яка отримала від ФРН вакцини на двосторонній основі.

"Ми продовжуємо нашу спільну боротьбу проти COVID19: напередодні візиту Федерального канцлера Ангели Меркель до Києва Анка Фельдгузен передали сьогодні Міністерству охорони здоров'я 1,5 мільйона доз вакцини AstraZeneca. Україна є першою країною, яка отримала від Німеччини вакцини на двосторонній основі", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у Twitter.

Окрім того, в посольстві нагадали, що від початку пандемії "Німеччина солідарно стоїть пліч-о-пліч з Україною" й надала їй апарати штучної вентиляції легень, маски та медичне обладнання загальною вартістю 76 мільйонів євро.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має відвідати Україну в неділю, 22 серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: