Зустріч Меркель і Зеленського пройде 22 серпня / фото УНІАН

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибуде до України з візитом у неділю, 22 серпня і зустрінеться із Зеленським і Шмигалем.

Про це йдеться в повідомленні уряду Німеччини.

Спершу Меркель покладе квіти до Меморіалу Вічної Слави на могилі Невідомого солдата в Києві.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" пояснили, чому Меркель не залишиться на саміт "Кримської платформи" в Києві

Після цього президент Володимир Зеленський вручить німецькому канцлеру "Орден Свободи". Це найвищий орден заслуг в Україні, яким можуть бути нагороджені іноземні громадяни.

Також у ході зустрічі Зеленський і Меркель обговорять питання двосторонньої, в тому числі економічної політики, хід реформ в Україні та виконання Мінських угод.

За підсумками зустрічі лідерів Німеччини та України планується спільна прес-конференція.

Також Меркель проведе зустріч із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Візит Меркель в Україну

  • 22 серпня Ангела Меркель відвідає Київ з офіційним візитом і зустрінеться з Володимиром Зеленським. В Офісі президента немає сумнівів, що зустріч лідерів держав буде "вельми змістовною".
  • Пізніше з'ясувалося, що 20 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель прибуде до Москви і поспілкується з Володимиром Путіним. Меркель востаннє відвідувала РФ у січні минулого року.
  • Раніше Володимир Зеленський і Ангела Меркель зустрічалися в столиці Німеччини Берліні 12 липня і обговорювали газопровід "Північний потік-2". Український лідер назвав його загрозою для безпеки нашої держави.