У МОЗ дали важливу рекомендацію щодо інтервалу між дозами вакцини від коронавірусу

Відомство керується при цьому даними наукових досліджень.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує скоротити термін між введенням доз вакцини від COVID-19.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Ми зараз фокусуємося на вакцинації груп ризику. Це працівники критичної інфраструктури, освітяни, медичні працівники. Зараз вже відкритий п’ятий етап. І ми зараз намагаємося максимально швидко вакцинувати більшу кількість населення країни. Зараз МОЗ вже рекомендовано скорочення термінів між введенням доз вакцини", – сказав він.

За словами Кузіна, МОЗ при цьому керується даними наукових досліджень.

Читайте такожГоловний санітарний лікар: "Хочемо відтягнути локдаун на максимально віддалений термін"

"Якщо ми подивимося за результатами наукових досліджень, візьмемо вакцину CoronaVac, то останні класичні дослідження по багатьох країнах проводилися з інтервалом у 14 діб. Зараз в Україні використовується 28 днів. І, звичайно, для того, щоб охопити більшу кількість людей, рекомендовано зараз використовувати 14-денний інтервал. І це нормально", – зазначив головний санітарний лікар.

Як повідомляв УНІАН, кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї, та Spikevax американської компанії Moderna.

Станом на ранок 7 серпня в Україні щеплено 4 млн 055 тис. 092 людини, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 млн 353 тис. 218. Загалом проведено 6 млн 408 тис. 308 щеплень.