Україна отримала ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer

Цю партію вакцини разом із розчинником для її розведення надав уряд США через ініціативу COVAX.

Україна отримала ще 188 тис. 370 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Цю партію вакцини разом із розчинником для її розведення надав уряд США через ініціативу COVAX із забезпечення справедливого та рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу", - йдеться у повідомленні.

Доставку препарату організував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), зберігання й логістику із дотриманням відповідного холодового ланцюга забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Раніше, у липні, ЮНІСЕФ доставив 2 млн 040 доз вакцини Moderna від COVID-19, наданих урядом США через COVAX. Загалом, Україна отримала 4 млн 325 тис. 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) в межах цієї ініціативи.

Читайте такожВ Україні виявили майже 2 тисячі нових хворих на COVID-19: лідирує Київ

Вакцинація в Україні

Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною Covishield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією Інститутом сироватки крові в Індії; CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.

Раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузин заявляв, що до кінця року Україна має отримати ще 17 мільйонів доз вакцини від Pfizer/BioNTech.