"Припиніть психувати": лікар Комаровський розповів, як лікувати вірусні інфекції (відео)

Лікар закликає не ставити на собі експерименти при лікуванні інфекцій.

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, як слід лікувати вірусні інфекції.

Про це йдеться в його відеоблозі на Youtube.

Комаровський зазначив, що існує вкрай обмежена кількість противірусних препаратів. Як приклад він навів ті, що діють на вірус грипу, герпесу, ВІЛ і гепатиту С.

Препарату проти коронавірусної інфекції, нагадує лікар, як і раніше немає.

"Таким чином, якщо ми маємо вірусну інфекцію, яку неможливо лікувати етіотропно (придушити, знищити збудника), в такій ситуації наше головне завдання - допомогти організму самостійно впоратися з цією інфекцією", - пояснив він.

Читайте такожНе тільки коронавірус: дослідження показало, через що найсильніше переживають українці

Людський організм, за словами Комаровського, в більшості випадків здатний самостійно впоратися з багатьма вірусними і бактеріальними інфекціями. Експерт також підкреслив, що діти не потребують великої кількості ліків.

"Лікувати - це не синонім "давати ліки". Лікувати - це створити нормальні умови. Тому перестаньте психувати, нервувати, придумувати нікому не потрібні ліки, ставити на собі експерименти. Забудьте про всі ці методи лікування у вигляді банок, гірчичників, парити ноги, дихати окропом. Заспокойтеся, одягніться тепліше, температура 18-20, вологість 40-60%, провітрювання, постійне пиття, зволоження носових входів сольовими краплями. Відчуваєте задишку, важко дихати - звертаємося до лікаря", - резюмував він.

Поради доктора Комаровського: новини по темі