Які послуги може безкоштовно отримати травмована людина: в НСЗУ назвали список і умови

Головною умовою для безкоштовної медичної допомоги є її отримання у закладі, який уклав договір з НСЗУ.

У Національній службі здоров'я України розповіли про послуги, які може безкоштовно отримати травмована людина.

Про це в опублікованому на Facebook-сторінці Нацслужби відео повідомила директор департаменту комунікації НСЗУ Лілія Гудзь.

Вона нагадала, що для отримання екстреної медичної допомоги не потрібне направлення сімейного лікаря, а також не має значення місце фактичного проживання та реєстрації людини або наявність у неї декларації з лікарем.

Гудзь наголосила, що незалежно від того, потребує людина госпіталізації чи ні, "швидка" має доставити її до травмпункту у медичному закладі, який уклав договір з НСЗУ, а відтак медичні послуги будуть безкоштовними.

Читайте такожУкраїнцям нагадали про важливу медичну послугу, за яку не треба платити

Зокрема, йдеться про огляд та консультацію лікаря, безоплатну діагностику (рентгенологічні, ендоскопічні, ультразвукові та функціональні дослідження), а також виконання лікарями-спеціалістами (хірург, ортопед, травматолог) лікувальних процедур або хірургічних втручань.

Подальші медичні послуги пацієнт отримуватиме вже за направленням сімейного лікаря.

"Якщо людина з травмою потребує госпіталізації, то її перебування та харчування є безоплатним", - підкреслила вона.

За словами Гудзь, у лікарні, яка уклала контракт з НСЗУ за пакетами "стаціонарна допомога дорослим та дітям без хірургічних втручань" або "хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах", пацієнт безкоштовно може отримати наступні послуги: інструментальні та лабораторні обстеження, медичну допомогу для полегшення, зняття чи усунення симптомів і проявів травми, знеболення та медикаментозну терапію, хірургічні операції з анестезією, післяопераційний моніторинг, знеболення і подальшу медикаментозну терапію, а також цілодобовий лікарський і медсестринський догляд та реабілітацію.

Вас також можуть зацікавити новини: