Запуск анонімної вакцинації на Закарпатті Ляшко назвав "фейком"

Ляшко наголосив, що МОЗу важливо бачити всі наявні дані щодо вакцинації населення.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що перевірить інформацію про нібито відкриття "анонімного" пункту вакцинації на Закарпатті.

В ефірі Сніданку 1+1 глава МОЗ назвав відкриття такого пункту у західному регіоні "фейком".

"Ми зараз розбираємося, що там на Закарпатті…", - відповів Ляшко.

Ляшко уточнив, що цей "пункт" не стосується "ковідної амністії".

"Ковідна амністія", нагадав міністр, стосується допуску до вакцинації пацієнтів, що мали підроблений COVID-сертифікат і розповіли про це сімейному лікарю.

При цьому "зараз запускається процес" спрощення цієї процедури – коли громадянам не доведеться через суд затребувати дозвіл на щеплення.

Ляшко наголосив, що МОЗу важливо бачити всі наявні дані щодо вакцинації населення.

"На Закарпатті там хтось собі щось придумав. Я не знаю, чи це правда. Ми перевіримо повністю всю інформацію. Вчора (18 листопада – УНІАН) з директором департаменту говорив: не може бути ніякої анонімності. Ми хочемо бачити, що відбувається, і вносити все через електронну форму системи охорони", - сказав він в ефірі програми.

Що передувало

18 листопада депутат Закарпатської обласної ради Федір Шандор заявив, що у регіоні запустили соціальний проект з анонімної вакцинації громадян, які купили фейкові COVID-сертифікати.

Чиновник стверджував, що влада зважилася на експеримент після опитування серед мешканців області, чи готові вони щепитися від коронавірусу, маючи на руках підроблені документи про нібито "проведену вакцинацію".

Повідомлялося, що в анонімному кабінеті може щепитися кожен, хто не бажає, щоби його дані були внесені в електронний реєстр системи охорони здоров’я.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини