Найкращі заспокійливі ліки – поради медиків

Іноді заспокійливі таблетки є єдиною альтернативою у лікуванні нервів.

Заспокійливі пігулки можуть стати єдиною альтернативою у випадку, коли інші методи заспокоєння нервів не допомагають. Однак з медичними препаратами треба бути вкрай обережними. За неправильного застосування ліки можуть навпаки зашкодити людині.

Читайте такожСтепанов пояснив, з чим пов'язана затримка закупівлі лікарських засобів

Заспокійливі таблетки – список

Адаптол – для лікування неврозів і неврозоподібних станів, що супроводжуються роздратуванням, емоційною лабільністю, відчуттям тривоги та страху.

Гліцисед – при функціональних й органічних захворюваннях нервової системи, черепно-мозковій травмі тощо.

Персен – для лікування неврозів, що супроводжуються такими симптомами: нервове збудження; неспокій; напруження, викликане стресом; розлади сну.

Валеріана належить до заспокійливих таблеток на травах. Лікують функціональні розлади ЦНС, зокрема – підвищену емоційну збудливість, дратівливість, невротичні стани.

Фенібут - застосовують при зниженні інтелектуальної й емоційної активності, порушенні пам’яті, астенічному та тривожно-неврологічному стані, тривозі, безсонні.

Лікарі не радять запивати заспокійливі пігулки соками, газованою водою, чаєм чи кавою. Найкраще – звичайною водою кімнатної температури.

Варто зауважити, що кожен препарат має власну інструкцію з індивідуальними протипоказаннями та особливостями дозування для пацієнтів з груп ризику.

Ціни на заспокійливі таблетки в Україні коливаються від 50 гривень за звичайний трав’яний збір до кількох сотень – за сильний заспокійливий препарат.