Лосось не єдиний продукт, багатий на цю важливу поживну речовину.
Отримати достатню кількість вітаміну D тільки з їжі складно, але якщо говорити про харчові джерела, лосось посідає одне з перших місць, забезпечуючи майже 400 міжнародних одиниць (МО) у кожній порції.
Проте, він не єдиний продукт, багатий на цю важливу поживну речовину, яка підтримує нервову, м'язову та імунну функції, а також допомагає організму засвоювати кальцій, пише Health.
Ось 3 продукти, які містять більше вітаміну D на порцію, ніж лосось, і 4, які містять стільки ж.
1. Риб'ячий жир
Всього одна столова ложка містить близько 1350 МО вітаміну D - майже втричі більше, ніж одна порція лосося.
Риб'ячий жир, який отримують із печінки атлантичної тріски, можна знайти у звичайному продуктовому магазині або аптеці.
2. Гриби, піддані впливу ультрафіолету
Гриби, піддані впливу ультрафіолету, ще одне чудове джерело вітаміну D. На упаковках зазвичай вказується цей вплив, часто згадуючи, що гриби багаті на вітамін D. Поширені види:
Приблизно півсклянки - близько 5 печериць або одна портабелла - містить приблизно 800-1200 МО вітаміну D, сказала Емі Вуд, президент і генеральний директор Ради з грибів.
3. Райдужна форель
У порції вагою 85 г міститься близько 645 МО вітаміну D, сказала дієтологиня Морган Вокер.
Збагачені напої: несолодке соєве молоко (120 МО на склянку), коров'яче молоко (111 МО на склянку), нежирний кефір без добавок (100 МО на склянку), апельсиновий сік (100 МО на склянку).
Більшості дорослих рекомендується отримувати не менше 600 МО вітаміну D на день. Вітамін D можна отримувати з їжею, або організм може виробляти його під впливом сонця. Цей процес може бути ускладнений у зимові місяці.
Нещодавно дієтологиня рекомендувала страву №1 для людей, старших за 50 років. Вона проста, легка та дуже смачна. Прийом їжі номер один для здорової та енергійної старості - це тарілка лосося, булгура та шпинату. Дієтологиня пояснила, чому ці продукти такі корисні для здоров'я.