Чим корисна кунжутна олія та як правильно її приймати - дізнайтеся на УНІАН.
Читачам УНІАН добре відома користь кунжуту, але олія з цього насіння також дуже корисна. Кунжутну олію застосовують в косметології для поліпшення стану шкіри і волосся, а в кулінарії її додають в салати і холодні страви. Найбільш корисним вважається нерафінована кунжутна олія холодного віджиму.
Хімічний склад кунжутної олії дуже різноманітний і корисний. Наприклад, вітамін Е в її складі корисний для профілактики раку, лецитин корисний для печінки, бета-ситостерин знижує рівень шкідливого холестерину, фітин покращує роботу нервової системи. Вітамінів в кунжутній олії небагато, зате вона вкрай багата корисними жирами і жирними кислотами.
Ця олія - єдине джерело антиоксидантів сезамола і сезаминола. Ці речовини борються із запальними процесами і нормалізують гормональний баланс. Олія кунжуту корисна для серця і еластичності судин. Корисний продукт і для шлунково-кишкового тракту - знімає печію, має протизапальну і проносну дію, усуває ерозійні явища.
Кунжутну олію радять пити людям з розумовими навантаженнями. Вона покращує роботу мозку, зміцнює пам'ять і нервову систему при стресі, запобігає захворюванню деменцією. Цей продукт - потужний антидепресант. У невеликих кількостях олія корисна при схудненні, оскільки спалює жирові відкладення.
Дорослим і дітям від 14 років кунжутну олію рекомендується пити під час їжі по 1 чайній ложці два-три рази на день. Також олією можна заправляти холодні страви і салати. Дітям до 3 років можна додавати в їжу 5 крапель олії в день.