Як отримати максимально позитивний ефект і не нашкодити здоров'ю - читайте на УНІАН.
Ніколи не виливайте розсіл квашеної капусти. Його корисні властивості вас здивують, якщо ви про них ще нічого не чули. Сік насичений величезною кількістю вітамінів і за умови правильного використання допомагає справлятися з масою хвороб.
Раніше ми пропонували найправильніший рецепт квашеної капусти, як у бабусі.
По-перше, сік або розсіл квашеної капусти п'ють від болю у горлі. Також допомагає капустяний розсіл від запору, діючи як м'яке проносне.
По-друге, значний вміст аскорбінової кислоти у капустяному розсолі сприятливо впливає на імунну систему, захищаючи організм від вірусних хвороб. А вміст калію - оптимізує роботу нирок, серця, і, звичайно ж, нервової системи.
По-третє, молочна і оцтова кислота у розсолі покращують травлення, сприяючи виведенню шлаків. Власне, тому його радять пити тим, хто хоче схуднути.
Важливо знати, як використовувати розсіл від квашеної капусти правильно, щоб не переборщити і у підсумку не нашкодити своєму організму. Наприклад, у разі зловживання він може викликати діарею.
Надмірне вживання капустяного розсолу протипоказано тим, у кого: аритмія, гіпертонічна хвороба, захворювання нирок або підшлункової залози. Є ризик погіршити перебіг хвороб, отже, краще бути максимально обережними.
Розсіл квашеної капусти допомагає, зокрема, справлятися з такими захворюваннями, як:
Головна умова - правильно вживання розсолу.
Перед тим, як пити розсіл, його варто розбавити кип'яченою водою у співвідношенні 1:3. Бажано за раз випивати не більше 50 мл, в день - до 500 мл.радять вживати сік квашеної капусти за дві години перед обідом й через годину після кожного прийому їжі.
Дотримуючись цих рекомендацій, можна отримати максимально позитивний результат.