Якщо у вас є можливість купувати якісну живу рибу - віддавайте перевагу саме такому продукту.
Якщо ви хочете залишатися в хорошій формі і вберегти своє тіло від серйозних проблем, то просто зобов'язані знати, яка риба небезпечна для здоров'я, оскільки цей продукт має бути включений в ваш раціон мінімум два рази в тиждень (одна порція - 140 грамів). Щоб отримати користь від риби, її варто їсти два-чотири рази на тиждень, але не частіше.
Дуже важливо те, яку саме рибу ви їсте. Корисною вважається і річкова, і морська риба, але і та й інша мають свої серйозні мінуси, які обов'язково необхідно враховувати.
УНІАН раніше писав, що буде, якщо відмовитися від м'яса.
Дуже важливе сама середовище проживання риби, але за цим покупець не завжди може простежити. Щоб убезпечити себе, варто купувати рибу тільки в перевірених місцях, наприклад, в спеціалізованих мережевих магазинах чи в маркетах.
Найбільша небезпека річкової риби полягає в тому, що вона може бути заражена паразитами. Якщо ви дуже боїтеся "підчепити" глисти - варто купувати свіжозаморожену рибу, при цьому замороження має бути промисловим - глибоким.
Також менше ймовірність того, що паразитами заражена риба, вирощена людиною. Зазвичай за такою рибою пильно стежать, зокрема, контролюється наявність у воді паразитів.
У морській рибі таїться інша небезпека. Велика морська риба містить багато ртуті, тому її не можна споживати маленьким дітям і вагітним жінкам. Варто зазначити, що через ртуть людині загрожують проблеми з концентрацією уваги і пам'яттю, можуть розвиватися тривожні розлади й навіть депресія.
Найбільше ртуті є у макрелі й тунці, саме тому медики радять взагалі відмовитися від поїдання цих морських мешканців. Щоб уберегти себе від згубного впливу небезпечного металу, краще кілька разів на тиждень їсти іншу морську рибу, яка вважається безпечною.
Найбільшу користь ви отримаєте від тієї якісної риби, яку купите живою. На другому місці - охолоджений продукт.
Експерти рекомендують віддавати перевагу:
Ще можна включити в раціон сібас. Завдяки сібасу ви наситите організм великою кількістю йоду, фосфору, кальцію і калію, вітамінами D, К, Е, A і групи В. Корисності, які є в цій рибі, організм засвоює легко, тому вона особливо потрібна в раціоні дітей і літніх людей.