Щавель дуже корисний як для чоловіків, так і для жінок.
З першими теплими днями наш раціон став помітно багатшим. На ринках і дачних ділянках з'явилася перша зелень: петрушка, зелена цибуля, шпинат і щавель. УНІАН розповість, в чому користь і шкода щавлю, і як приготувати смачний вітамінний коктейль з його листя.
Свіже листя щавлю багате вітамінами А, Е, К, групи в, щавлевою і аскорбіновою кислотами, калієм, кальцієм, магнієм. Щавель допомагає задовольнити потребу у вітамінах, покращує стан судин і згортання крові, стимулює вироблення жовчі, корисний для зору.
Щавель містить велику кількість фолієвої кислоти, яка дуже корисна для вагітних жінок. Користь щавлю для чоловіків полягає в запобіганні захворювань сечостатевої системи. Ця зелень активізує роботу печінки і зменшує гнильне бродіння, що корисно при колітах і геморої.
Щавель не можна вживати довгий час. Щавлева кислота накопичується в організмі, викликає порушення обміну мінеральних речовин і негативно впливає на сечовидільну систему. Щавель не можна їсти при гастриті, панкреатиті, хворобах нирок і сечової системи. Цю зелень не можна давати дітям до 5 років.
Яблука почистити, вирізати серцевину і видавити сік. Апельсини очистити від плівок і насіння. Щавель обмити холодною водою і обсушити. У місткість блендера викласти щавель, яблучний сік і м'якоть апельсина. Збити до однорідності і розлити по склянках. За бажанням можна додати в блендер мед.