Слід врахувати, що людям із захворюваннями травної системи часто рекомендують не вживати багато груш.
Груші багаті антиоксидантами, такими як вітамін С, харчові волокна та інші рослинні сполуки, які сприяють загальному здоров'ю.
Вони сприяють травленню, нормалізують рівень холестерину і знижують ризик діабету та серцево-судинних захворювань, пише Verywellhealth.
У груші міститься 5,5 г клітковини, що становить 22% від рекомендованої добової норми, рекомендованої експертами в галузі охорони здоров'я.
Харчові волокна критично важливі для поліпшення роботи кишківника і зниження рівня "поганого" холестерину. Вони сприяють збільшенню об'єму випорожнень і захищають від розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.
Харчовий склад груш сприяє здоровому випорожненню, що сприяє виведенню токсинів і промиванню травної системи.
Високий вміст води в грушах, а також велика кількість клітковини і фруктози чинять проносну дію на травну систему.
Завдяки антиоксидантам, груші можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Дослідження показало, що певні антиоксиданти в грушах можуть сприяти зменшенню запалення, зниженню жорсткості серцевої тканини.
Однак, фруктоза може спричиняти проблеми з травленням у деяких людей. Зокрема, людям із захворюваннями травної системи часто рекомендують не вживати багато груш. В іншому випадку вони можуть відчувати такі симптоми, як біль у шлунку, гази та здуття.
Раніше повідомлялося, що яблука багаті на клітковину і рослинні сполуки, які можуть підтримувати здоровий артеріальний тиск. Зокрема, дослідження виявило, що вживання одного середнього яблука на день пов'язане з помірним поліпшенням артеріального тиску і не тільки.