Любителям суші загрожують супербактерії - вчені

Вчені попереджають, що кількість антибіотикорезистентних бактерій у рибі за останні 5 років зросла удвічі. Це особливо небезпечно для тих, хто любить вживати її в сирому вигляді.

Любителям японської кухні, особливо суші, загрожує підвищений ризик зараження антибіотикорезистентними інфекціями. А все тому, що так звані супербактерії більш активно поширюються в морях й океанах, як встановили вчені.

Автори дослідження спостерігали за дельфінами й встановили, що тільки в їхньому організмі кількість невиліковних бактерій за останні 5 років зросла удвічі, повідомляє MedikForum.

Читайте такожНазвано серйозну небезпеку популярних ліків

На думку дослідників, дельфіни - хороший індикатор всіх інших організмів, що мешкають в морях й океанах, яких людина використовує в їжу. Але особлива небезпека загрожує любителям сирої або неповністю приготовленої риби, бо при такому кулінарному методі обробки ймовірність збереження життєздатних патогенів набагато вища.

Любителі суші можуть зіткнутися з бактеріальними інфекціями, які не можна буде вилікувати жодними з нині наявних найпотужніших лікарських препаратів.

Супербактеріями називають мікроорганізми, що демонструють резистентність до більшості наявних антибіотиків.

Раніше американські вчені модифікували структуру антибіотика ванкоміцину таким чином, що він почав знищувати мікробів, що виробили стійкість до оригінальної версії цих ліків.