Відкрито нову корисну властивість кави

Учені порадували любителів кави.

Американські вчені дійшли висновку, що регулярне вживання кави може призвести до зниження ризику низки захворювань.

Відповідні дані опубліковані на сайті Американської колегії гастроентерологів.

Читайте такожЛікар назвала продукти-"вбивці" сну

Вчені провели дослідження за участю 34 осіб, в рамках якого взяли 97 біопсій слизової оболонки товстої кишки з різних її сегментів. Потім учені порівняли поширеність різних бактерій у кишечнику в учасників з високим (понад 82,9 міліграма) і низьким споживанням кофеїну.

У першій групі виявили більше "добрих" протизапальних бактерій Faecalibacterium і Roseburia й менше шкідливих Erysipelatoclostridium. А це, як наголосили вчені, відіграє важливу роль у зниженні ризику серцево-судинних захворювань, діабету і захворювань печінки.

Раніше лікар-гастроентеролог Марія Бадалян назвала звичку пити каву вранці небезпечною для здоров'я.