Вчені дізналися, що відновлює печінку при вживанні алкоголю

Китайські вчені, можливо, підійшли до створення нових препаратів для лікування хвороб печінки.

Китайські вчені з'ясували, які продукти можуть відновити печінку після впливу алкоголю на цей орган.

Вони провели низку експериментів на мишах за допомогою лактобактерій - Lactobacillus rhamnosus (LGG), передає Journal of Medicinal Food.

Читайте такожНазвано найшкідливіші продукти новорічного столу

Експерти вирішили з'ясувати, як впливають лактобактерії на печінку, яка тривалий час зазнавала впливу алкоголю і має пошкодження, що призводять до таких захворювань як жирова хвороба печінки (стеатоз), цироз і рак.

Групу мишей протягом восьми тижнів споювали алкоголем. Після періоду хронічного споживання алкоголю у мишей зменшилася кількість лактобактерій та біфідобактерій, підвищився pH кишечника і стало спостерігатися надмірне зростання патогенних бактерій.

Введення гранул LGG сприяло відновленню мікрофлори кишечника, зменшувало накопичення жиру й знижувало ступінь запалення у печінці. Пробіотичний ефект виражався у зменшенні кількості грамнегативних і збільшенні кількості грампозитивних бактерій у кишечнику, зниження рівня ліпополісахариду, придушення вироблення тригліцеридів, вільних жирних кислот і малонового діальдегіду у печінці.

Вчені зазначають, що лактобактерії усувають алкогольний дисбактеріоз, зменшують накопичення жиру в печінці та її запалення.

Раніше лікарі з'ясували, що маринади, в тому числі мариновані огірки, у поєднанні з алкоголем можуть призводити до небезпечних для здоров'я наслідків.