В дослідження було включено дані про 29 тис. 682 осіб.
Американські вчені довели, що вживання м'яса підвищує ризик розвитку смертельно небезпечних захворювань.
Читайте такожРозкрито небезпеку рибних паличок
Про це повідомляється у прес-релізі на EurekAlert!. У дослідження були включені дані про 29 тис. 682 осіб, середній вік яких становив 53,7 року. 44,4% учасників - чоловіки. Дані про раціон надали самі добровольці.
Дослідники з'ясували, що вживання на тиждень двох порцій червоного й обробленого м'яса (у тому числі птиці, але не риби) пов'язане з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 3-7%.
При цьому вживання в їжу двох порцій червоного або обробленого м'яса (виключаючи птицю та рибу) також пов'язане з підвищенням ризику смерті на 3%.
Раніше було названо вісім найбільш небезпечних для здоров'я продуктів. Серед них - сира вода, свіже борошно, «готові до вживання» овочі й фрукти, паростки насіння, сире м'ясо, устриці, сирі яйця, свіжі соки та молоко.