ВООЗ сподівається, що пандемія COVID-19 не триватиме більш ніж два роки

Очільник організації згадав про протікання іспанського грипу.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) сподівається, що пандемія коронавірусу закінчиться разом із винайденням вакцини.

Про це заявив голова організації Тедрос Аданом Гебреісус, цитує Reuters.

Читайте такожThe Guardian: Нестача голок може зірвати імунізацію від COVID-19

Він згадав дворічне протікання іспанського грипу з 1918 по 1920 роки. У ВООЗ, своєю чергою, сподіваються, що пандемія COVID-19 не триватиме довше за «іспанку».

«У нашій ситуації тепер з більшою кількістю технологій і, звісно, з більшою сполучністю, вірус має більше шансів на поширення, він може рухатися швидше, оскільки більше сполучні», – зазначив Гебреісус.

Однак світ має досвід боротьби з такими недугами та кращі технології, ніж колись, зауважив він.

«Таким чином, ми сподіваємося закінчити цю пандемію менш ніж за два роки», – підсумував очільник ВООЗ.

Коронавірус в Україні та світі: новини за 22 серпня

  • Станом на ранок 22 серпня у світі вже 22 949 234 підтверджених випадків інфікування коронавірусом з початку пандемії. При цьому 14 712 252 хворим вдалось одужати.
  • Китайська державна фармакологічна компанія Sinopharm оголосила, що одна доза її експериментальної вакцини від коронавірусу буде коштувати тисячу юанів. Це приблизно 145 доларів. Таким чином, вартість китайського препарату в 36 разів вищий, ніж у випадку вакцини, яку розробляє Оксфордський університет.
  • Клініка в Нідерландах шукає добровольців серед жінок, які б погодилися пожертвувати своє грудне молоко. Вчені хочуть перевірити, чи можна його використати для запобігання зараження коронавірусом.
  • Спецслужби США дізналися, що місцева влада Уханю і провінції Хубей на початковому етапі приховували від Пекіна інформацію про поширення коронавирусу COVID-19.