Нестача медичних голок може завадити вакцинації від коронавірусу / REUTERS

На тлі напруженої гонки в розробці вакцин проти коронавірусу США зіштовхнулися з іншою потенційною кризою: нестачею голок. Федеральний уряд вже витратив сотні мільйонів доларів в надії не допустити такого дефіциту, коли настане час робити щеплення від COVID-19.

Читайте такожNational Geographic: Щеплення від COVID-19 можуть стати обов'язковими, як це буде відбуватися?При цьому, як пише The Guardian, нестача засобів особистого захисту досі підриває американську реакцію на пандемію. Потенційна вакцина може отримати надзвичайне схвалення регуляторів взимку 2020 року. Але промислові лідери й експерти застерігають, що вікно для нарощення запасів голок дуже вузьке. Але ці запаси знадобляться, коли настане час проводити мільйони щеплень.

Втім, найбільша загроза дефіциту не буде спостерігатися під час першої хвилі вакцинації. Однак, вона точно з'явиться під час другої і третьої хвилі в 2021 році. Таким чином, виробникам медичних голок потрібно фактично подвоїти свої результати, щоб задовольнити потреби лише США.

Відео дня

Експерти вважають, що для нарощення об'ємів виробництва у галузі є лише кілька місяців. А рання поява вакцин може перетворити ланцюги поставок на хаос.

"Ми говоримо усім урядам по всьому світу: якщо ви плануєте проводити програми імунізації від COVID-19, вам потрібно замовляти все необхідне вже зараз, а не коли вакцини будуть готові", - сказав прес-секретар компанії Becton, Dickinson & Co (BD) Трой Кіркпатрік.

Читайте такожВ Австралії закуплять вакцину від COVID-19 і безкоштовно забезпечать всіх громадянАле не всі експерти стривожені потенційним дефіцитом медичних голок.

"Голки - це найпростіша частина. Гадаю, у нас хороші позиції, щоб з цим розібратися", - прокоментував віце-президент з питань реакції на катастрофи в компанії Premier Inc Шон Пауелл. Його фірма займається організацією медичних поставок.

Вакцини від коронавірусу: що про них відомо станом на 20 серпня?