Moderna зупинила постачання понад мільйона доз в Японію після забруднення флаконів

Міністерство охорони здоров'я Японії вирішило скасувати використання деяких доз, але, як заявило, прагнутиме мінімізувати вплив на свої плани вакцинації.

Moderna призупинила поставку близько 1,63 млн доз вакцини від коронавірусу в Японію після того, як флакони з препаратом були забруднені твердими частинками.

За даними Moderna, забруднення могло бути пов'язане з проблемою на одній з виробничих ліній на майданчику в Іспанії. Moderna повідомила, що буде працювати зі своїм партнером Takeda Pharmaceutical, а також з регулюючими органами для вирішення цієї проблеми. Takeda повідомила, що провела екстрене обстеження після повідомленні про забруднення.

Читайте такожУ Британії схвалили застосування COVID-вакцини Moderna для підлітків

Після консультації з Takeda міністерство охорони здоров'я вирішило скасувати використання деяких доз, але при цьому прагнутиме мінімізувати вплив на свої плани вакцинації, передає Українська правда з посиланням на Reuters.

В лотах зі дефектами було 565 400 доз, і "з обережності" Moderna відкликала ці лоти і ще два сусідні. У Moderna підкреслили,  що в даний час немає жодних проблем з безпекою або ефективністю.

Вас також можуть зацікавити новини