Названо звичні продукти, поступово отруюють організм

Згідно з наявними даними досліджень регулярне споживання смаженої картоплі і чіпсів два-три рази в тиждень подвоює ризик смерті.

Люди часто не здогадуються, наскільки небезпечними можуть бути звичні продукти.

Читайте такожЧіпси небезпечні для маленьких дітей - вчені

Про те, які з них здатні поступово отруювати організм, пише німецьке видання Focus, повідомляє medikforum. У списку першими йдуть оброблені м'ясні продукти. Багатьом відомо, що ковбаса – не найздоровіший на світі продукт. Але Даніела Крел, дієтолог Баварського споживчого центру, підкреслює: цей продукт підступніший, ніж може здаватися.

Фахівець закликає відмовитися від активного споживання м'ясних напівфабрикатів, призначених для готування (зазвичай смаження).

«Через високий вміст солі та інших компонентів при їхньому нагріванні і обсмажуванні утворюються нітрозаміни, які є канцерогенними», - попереджає експерт.

Консервовані продукти. Їхня найбільша проблема – сама банка. Внутрішнє покриття консервної тари містить бісфенол А, що потрапляє в продукт, а потім в організм. Дана хімічна речовина порушує гормональний баланс, може провокувати порушення розвитку у дітей. Також його вважають винним у розвитку раку, безпліддя.

Риба. Вважається, що вона повинна вживатися мінімум один-два рази в тиждень. Однак деякі види риб сильно забруднені ртуттю і здатні поступово отруювати організм. Особливо небезпечними в цьому плані є риба-меч, тунець. В залежності від віку і зони вилову концентрація важкого металу в рибі може варіюватися від незначної до високої. Також потрібно дотримуватися обережності з лососевими, які розводяться фермерськими господарствами. Вони часто сильно забруднені антибіотиками і пестицидами, що додаються в корм.

Рис. Більш здоровим варіантом звичного продукту є цільнозерновий рис, багатий клітковиною, вітамінами і мінералами. Але отруйні речовини можуть накопичуватися в ньому. За даними Баварського агентства з захисту прав споживачів, рис часто забруднений неорганічним миш'яком, здатним шкодити судинам і нервам, викликати рак.

Випічка. Її склад нерідко відрізняється високим вмістом дешевих перероблених жирів, зокрема, пальмової олії, що містить канцерогенні забруднювачі (наприклад, 3-монохлорпропандиол ефір жирної кислоти). Любителям хлібобулочних виробів краще навчитися пекти самим.

Чіпси, картопля фрі та інші крохмалисті гарячі продукти. Згідно з наявними даними досліджень регулярне споживання смаженої картоплі і чіпсів два-три рази в тиждень подвоює ризик смерті. Це пов'язано не тільки з високим вмістом жиру і солі, що сприяє серцево-судинним захворюванням, але і з великою кількістю акриламіду. Дана речовина є канцерогенною і виникає при надмірній тепловій обробці продуктів, багатих вуглеводами. Особливо великі кількості акриламіду містяться в смаженій картоплі, але також його джерелами є печиво, крекери, тости, хрусткі хлібці, сухі сніданки.