Кращим типом харчування для пацієнтів з високим кров'яним тиском кардіологи дружно називають середземноморську дієту.
Два науковця кардіолога з Німеччини, Георг Векслер і Фелікс Махфуд, розповіли про природні способи нормалізувати артеріальний тиск.
Читайте такожЛікарі назвали продукти, які знижують тиск
Їх рекомендації опублікувало видання FOCUS, пише u-news.
Він нагадує, що популярні готові продукти – ковбаси, хліб, сир – часто містять високі дози солі, тому їх слід вживати строго в помірних кількостях. При приготуванні їжі слід використовувати замість солі свіжу зелень і спеції.
«При схильності до високого кров'яного тиску не повинно вживатися понад п'ять грамів солі в день", - говорить Векслер.
Жінки не повинні вживати понад 10 грамів.
"Окремі дослідження довели позитивний ефект зеленого чаю, хоча він і не був науково доведений на сто відсотків. Те ж саме стосується гранатового або бурякового соку», - говорить кардіолог з Німеччини.
Спираючись на свій лікарський досвід, Махфуд постулює, що вживання цих напоїв цілком може бути природним способом нормалізувати тиск.
Також позитивно на кров'яний тиск впливають продукти, багаті калієм: банани, фініки, ківі, горіхи, шпинат, боби.
Кращим типом харчування для пацієнтів з високим кров'яним тиском кардіологи дружно називають середземноморську дієту. Водночас науковці підкреслюють, що ефект середземноморської їжі, "знижує кров'яний тиск, не проявиться за кілька днів – цьому сприяє тільки системне здорове харчування. До того ж вона не є замінником гіпотензивних засобів при тяжкій гіпертонії".