Ще одна країна схвалила використання вакцини від коронавірусу BioNTech і Pfizer

До кінця грудня можуть бути вакциновані 2,6 мільйона мексиканців.

Мексика схвалила використання вакцини Pfizer та BioNTech для імунізації населення від нового коронавірусу.

Про це повідомляє іспанське видання El Pais.

Читайте такожВООЗ: смертність від коронавірусу зросла на 60%

За прогнозами заступника міністра охорони здоров'я Уго Лопеса-Гателя, імунізація почнеться наступного тижня, коли в країну завезуть перші 250 тис. флаконів вакцини.

За прогнозами влади, 2,6 мільйона мексиканців можуть бути вакциновані до кінця грудня.

Таким чином, Мексика стала першою країною в Латинській Америці, влада якої схвалила до застосування вакцину Pfizer та BioNTech і яка першою почне масову імунізацію в регіоні від COVID-19.

За останніми даними Університету імені Джона Гопкінса, в Мексиці з початку пандемії коронавірус виявлено у понад 1,2 млн осіб, померло понад 113 тис. хворих.

Що відомо про вакцину BioNTech і Pfizer

  • 9 листопада розробники німецької фармацевтичної компанії BioNTech спільно з американською корпорацією Pfizer під час третьої фази випробувань вакцини від коронавірусу домоглися найкращого показника ефективності, показавши 90-відсотковий результат.
  • Згідно з прогнозами, компанії виготовлять 50 млн доз вакцини в 2020 році та понад 1 млрд - у 2021 році.
  • 1 грудня BioNTech і Pfizer подали заявку на використання вакцини від COVID-19 в Євросоюзі.
  • 1 грудня британська влада першою в світі схвалила вакцину спільного виробництва американської Pfizer та німецької BioNTech для масового застосування. 8 грудня Британія першою із західних країн почала масову вакцинацію населення від коронавірусу.
  • 11 грудня в США видали дозвіл на використання вакцини від коронавірусу, розробленої компаніями Pfizer та BioNTech. США домовилися з компаніями-розробниками вакцини про постачання 100 мільйонів доз до березня 2021 року.