Авокадо став популярним в кулінарії вже давно, його рекомендують не тільки шеф-кухарі, але і дієтологи.
Почнемо з того, що авокадо - це, все-таки, фрукт. Через схожість смаків його порівнюють з баклажанами, називаючи овочем. Але ви так не робіть, це неправильно. Сьогодні ми розбираємося, кому можна вживати авокадо, а кому варто від нього відмовитися, а також пропонуємо чудові сніданки з авокадо.
У їжу прийнято вживати тільки м'якоть. Вона вважається джерелом корисних речовин і містить:
Завдяки останньому пункту авокадо рекомендований для тих людей, що худнуть, незважаючи на свою високу калорійність (на 100 гр - 200 ккал). До речі, фрукт не містить холестерин.
Також авокадо необхідний людям із захворюваннями серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. Він благотворно впливає на нервову систему, зменшує відчуття втоми і сонливості. Покращує загальний стан організму.
Дієтологи попереджають - шкірка і кісточки досить токсичні, до того ж, специфічний склад авокадо може викликати алергію. Це причина, по якій вводити фрукт в раціон потрібно поступово.
Читайте такожКава захищає від розвитку смертельно небезпечної аритмії - вчені
Категорично заборонений фрукт людям з хворобами печінки і шлунково-кишкового тракту. Обережно поставитися до такого плоду радять годуючим мамам, а також тим, у кого діагностовано цукровий діабет.
Також можлива індивідуальна непереносимість авокадо. Якщо помітили погіршення самопочуття - відмовтеся від фрукта.
Незалежно від того, для якої страви ви купуєте авокадо, звертайте увагу на важливі ознаки.
Стигле авокадо:
Нестигле авокадо: