Названо чотири зміни в способі життя, що допомагають знизити рівень стресу

Заняття фітнесом, які змушують тіло частіше рухатися, можуть миттєво підвищити настрій.

Велика частина людства страждає від підвищеного хронічного стресу, що руйнує здоров'я. Однак виправити ситуацію допоможуть кілька змін в способі життя.

Читайте такожВчені з'ясували, що фізичні навантаження щорічно рятують 4 мільйони життівЗдорове харчування. Заради нормальної роботи мозку потрібно збільшити споживання цілісних продуктів, таких як зелені листові овочі, зернові, бобові, морепродукти і нежирне м'ясо. Вони містять магній, фолієву кислоту, цинк і життєво важливі жирні кислоти, які прискорюють роботу мозку. Багаті поліфенолами продукти і напої, такі як вино, темний шоколад і ягоди, також життєво важливі для гостроти розуму.

Фізичні навантаження. Заняття фітнесом, які змушують тіло частіше рухатися, можуть миттєво підвищити настрій. Дії, які передбачають соціальну взаємодію і знайомство з природою, можливо, ще більше поліпшать психічне благополуччя, передає medikforum з посиланням на The Health Site.

Професійна допомога. Позитивні зміни способу життя - не заміна ліків або терапії, а, скоріше, доповнення до лікування. Хоча більшість правильних змін може приносити користь, часом сам порядок дій викликає труднощі. Їх допоможуть вирішити досвідчені психологи.

Здоровий сон. Поряд з поліпшенням режиму дня, правильна підготовка до нічного відпочинку допоможе позбутися безсоння. До цієї підготовки відносяться обмеження вживання кофеїну, правильний час сну, відмова від користування ТБ і смартфонами перед сном, пробудження в один і той же час. Ніколи не змушуйте себе спати. Якщо ви не можете заснути протягом приблизно 20 хвилин, краще встати і зосередитися на чому-небудь, поки не відчуєте втому. Ще один спосіб поліпшити сон - обмежити вплив світла. Це збільшить викид мелатоніну, який допомагає заснути. Якісний сон має важливе значення для регулювання рівня стресу, побічно покращуючи психічне здоров'я.

Новини по темі