Людство має отримувати не негативну, а позитивну інформацію про спорт \ фото pixabay.com

Дослідження показало, що тільки в одній Великобританії фізичні навантаження рятують від передчасної смерті по 26 600 осіб щорічно. При цьому в світі це число становить близько 4 млн.

Читайте такожРозкрито простий спосіб запобігання раку

Британські дослідники дійшли висновку, що достатня кількість фізичних навантажень допоможе запобігти приблизно 4 млн передчасних смертей у світі. В одній Великобританії, де проводилося дослідження, це 26 600 осіб щорічно. Розрахунки проводили дослідники з університету Кембріджа і Едінбурга. Вони переконані, що занадто велика увага сьогодні в світі приділяється негативним наслідкам для здоров'я сидячого способу життя. Замість того, щоб постійно говорити людям про те, що вони помруть, сидячи на дивані, лікарям слід розповідати про те, як довго люди зможуть прожити, якщо збережуть фізичну активність.

Відео дня

Людство має отримувати не негативну, а позитивну інформацію про спорт. Результати дослідження вчені опублікували в журналі Lancet Global Health, повідомляє medikforum. Вони спрогнозували кількість смертей, які можна попередити у разі збереження адекватної кількості фізичної активності. Встановлено, що лише 64% громадян Великобританії дотримуються рекомендованого рівня - 150 хвилин помірних або 75 хвилин інтенсивних навантажень на тиждень. Решта, на жаль, до цих показників не дотягують.

Комбінуючи цю інформацію з попередніми оцінками відносних ризиків передчасної смерті у людей фізично активних і неактивних, дослідники змогли оцінити загальне число попереджених з допомогою спорту ранніх смертей. Воно склало 15% від загальносвітових показників або близько 4 млн осіб щорічно. Передчасною називається смерть у віці до настання верхньої межі середньої тривалості життя в тій чи іншій країні. Ці показники в кожній державі встановлюються індивідуально.