Скільки калорій в банані: дієтолог відповіла, чи можна їсти цей фрукт, тим хто худне

Дієтолог розвінчала головний міф про те, що банани краще не їсти тим, хто мріє скинути зайві кілограми.

Якщо ви хочете схуднути, переоцінка харчових звичок - чудовий початок. Науково доведено, що здорова дієта, що включає велику кількість фруктів і овочів, допомагає скинути зайву вагу.

Дієтологи радять звернути увагу на банани і включити їх в раціон, всупереч поширеній думці про те, що ці фрукти дуже калорійні. Фахівці розповіли, скільки калорій в банані, а також про те, наскільки він корисний для схуднення, пише Eatthis. Отже, один стиглий або злегка стиглий банан - це 113 калорій. Він багатий мінералами, такими як магній (32 мг), фосфор (25 мг) і калій (375 мг), а також клітковиною (2 г), що робить його ідеальним доповненням до будь-якої здорової дієти.

"Банани - це поживний фрукт, який має багато переваг для здоров'я", - сказала Меліса Мітрі, доктор медичних наук. "Багато людей, на жаль, бояться їх, тому що думають, що в них занадто багато вуглеводів, але це неправда. Вуглеводи в бананах забезпечують швидкий і ефективний заряд енергії перед тренуванням, а також багаті харчовими волокнами, які допомагають збалансувати організм. Це не ті види вуглеводів і цукрів, про які вам варто турбуватися, оскільки вони є природними цукрами, які потрібні організму для отримання енергії", - детально пояснила фахівець.

Мітрі підтвердила, що цей фрукт містить багато калію, "електроліту, який підтримує здоровий рівень артеріального тиску та міцне серце", а також містить вітамін C, вітаміни групи В та магній.

Банани містять харчові волокна, які, як показують дослідження, є найважливішим елементом успішного схуднення, оскільки допомагають насититися і запобігти нездоровим перекусам. "Банани також досить низькокалорійні... тому їх легко вписати в низькокалорійну дієту", - додала Мітрі.

Насолоджуватися бананом на сніданок, перед тренуванням або перекусом - один з найкращих способів включити цей фрукт у дієту для схуднення. "Вживання одного банана вранці підвищить вміст клітковини і ситності самого сніданку, допомагаючи контролювати голод весь день", - пояснила Мітрі. 

А вживання одного банана перед тренуванням забезпечить швидке джерело енергії, тому людина максимально ефективно використовує вправи і потенціал тіла по спалюванню калорій, сказала дієтолог.

Вона також додала, що банани служать зручною, багатою клітковиною закускою, яку "ви можете взяти з собою куди завгодно".

Користь бананів для здоров'я

Вченим давно відомо, що банани дуже корисні для організму людини. Дієтологи стверджують, що банани не тільки абсолютно безпечно їсти кожен день, але і їсти по одному банану в день - дуже хороша ідея з точки зору здоров'я. Фахівці відзначили, що ці фрукти містять чимало вітамінів B6 і C і є відмінним джерелом вуглеводів. Крім того, їх з упевненістю можна назвати ідеальною низькокалорійною закускою.

Вас також можуть зацікавити новини: