Темне, світле чи нефільтроване: який сорт вважається "меншим злом"

Перевірено експертом

Розповідаємо, яке пиво найкорисніше, а також скільки його можна пити на добу.

Пиво є дуже популярним напоєм, проте далеко не кожен заглиблюється в те, якої шкоди воно може завдати, а також, як його вибирати.

Україно-американський лікар Джафарзаде Шейх Ебрагім Аболгасемович розповів УНІАН, яке пиво краще - фільтроване чи нефільтроване, а також скільки його можна пити.

Яке пиво корисніше - темне, світле або нефільтроване

Насамперед ми запитали, який сорт пива найкорисніший для здоров'я. За словами лікаря, вважається, що в темних видах пива зазвичай більше поліфенольних сполук і антиоксидантів, які потенційно можуть бути корисними для серцево-судинної системи. А у світлому пиві таких сполук менше, тобто може бути менше потенційної користі. Але в іншому темні та світлі види пива схожі.

У зв'язку з цим питання, яке пиво краще - темне чи світле, залишається відкритим.

"Нефільтроване пиво - це часто крафтовий і непастеризований напій. Вважається, що в ньому може залишатися більше таких корисних речовин, як клітковина і містяться пробіотики. З огляду на це, можна сказати, що таке пиво може нести більшу потенційну користь для шлунково-кишкового тракту", - додав Джафарзаде Шейх Ебрагім Аболгасемович.

На його думку, найбільшим мінусом непастеризованого нефільтрованого пива є те, що в разі неправильного зберігання в ньому може розмножитися занадто багато пробіотиків, і через це можуть виникнути розлади в роботі шлунково-кишкового тракту.

Яке пиво шкідливіше - темне чи світле

Як пояснив лікар, темне, світле і нефільтроване пиво мають спільні мінуси - високу калорійність і те, що в них міститься алкоголь. Важливо сказати, що пиво можна назвати потенційно корисним продуктом, оскільки в ньому є сполуки, які можуть бути корисними для шлунка і серцево-судинної системи, але наявність алкоголю перекриває всі можливі плюси.

"Потенційно можливо, що безалкогольне пиво, в якому залишаться антиоксиданти або пробіотики і клітковина, стане більш корисним для організму. Але при цьому напій залишиться досить калорійним, що є мінусом", - наголосив він.

Скільки пива кожного виду можна випивати на день

За словами фахівця, за добу жінкам можна вживати не більше однієї стандартної порції алкоголю, для пива 5% - це 350 мілілітрів. Дозволені ліміти для чоловіків - не більше двох стандартних порцій на день, тобто 700 мл.

Варто звернути увагу, що крафтове пиво зазвичай міцніше - 7-відсоткове або 8-відсоткове. Добова порція такого пива має бути меншою - 250-275 мл.

"Чітких рекомендацій щодо того, скільки разів можна вживати пиво на тиждень, немає. Але щоденне вживання навіть помірної кількості алкоголю може спричинити негативні наслідки для організму, тому не рекомендується", - підсумував Джафарзаде Шейх Ебрагім Аболгасемович.

Таким чином, не так важливо, яке пиво краще. Ключовим залишається обсяг порцій і частота вживання цього напою.

Вас також можуть зацікавити новини: