Усі горіхи містять деякі з цих корисних для серця жирів, але один із них особливо виділяється.
Усі горіхи багаті жирами, званими омега-3 жирними кислотами, які особливо корисні для серця.
Про це сказала дієтологиня Наталі Ріццо, пише TODAY.com. Вона зазначила, що є безліч причин, чому горіхи приносять користь здоров'ю, особливо здоров'ю серця. Це тому, що вони містять один конкретний тип жирних кислот, який пов'язаний з показниками серцево-судинного здоров'я.
Усі горіхи можна вважати хорошим джерелом корисних поліненасичених жирів, пояснила Ріццо, зокрема, омега-3 жирних кислот, які необхідні імунній, серцево-судинній системам і гормонам. Вчені вважають, що ці жирні кислоти мають протизапальні властивості, додала дієтологиня, тому вони такі корисні для здоров'я серця і мозку.
Волоські горіхи
Якщо ви хочете знайти найкращий горіх за вмістом корисних жирів, то це волоський, сказала Ріццо.
В одній порції волоських горіхів вагою 28 грамів міститься:
Волоські горіхи пов'язують із поліпшенням самопочуття і здоров'я мозку завдяки вмісту в них омега-3 жирних кислот, а також L-аргініну, амінокислоти, яка додатково підтримує здоров'я серцево-судинної системи.
Крім того, волоські горіхи корисні для здоров'я кишківника завдяки пребіотичним сполукам, що містяться в них, які живлять "хороші" бактерії.
Інші горіхи, багаті на корисні жири
Хоча волоські горіхи є найкращим джерелом омега-3, ось ще кілька корисних горіхів:
Фісташки
Колір фісташок зумовлений високим вмістом антиоксидантів. Порція фісташок також містить 6 грамів білка і 3 грами клітковини - плюс порцію корисних для серця омега-3 жирних кислот.
Бразильські горіхи
Вони містять значну кількість АЛК (альфа-ліноленової кислоти) і особливо примітні високим вмістом селену, який може допомогти запобігти зниженню когнітивних функцій, високому кров'яному тиску і високому рівню холестерину. Селен також корисний для функції щитовидної залози.
Пекан
Цей горіх також багатий на корисні жири. Поряд з невеликою кількістю клітковини і білка, пекан також містить велику кількість (більше половини добової норми на порцію) марганцю.
Мигдаль
Він має відносно невелику кількість омега-3 жирних кислот. Але він все ж містить деяку кількість АЛК, а також 6 грамів білка на порцію, плюс клітковину і більше вітаміну Е, ніж будь-який інший горіх.
Такі продукти як бобові та насіння, особливо льону та чіа, доволі багаті на омега-3 жирні кислоти.
До того ж важливо пам'ятати про рибу як джерело омега-3, яка містить тип жирних кислот, корисних для здоров'я мозку, що зазвичай не зустрічаються в рослинній їжі.