Які горіхи їсти для здоров'я серця: дієтологиня назвала 5 найкорисніших

Усі горіхи містять деякі з цих корисних для серця жирів, але один із них особливо виділяється.

Усі горіхи багаті жирами, званими омега-3 жирними кислотами, які особливо корисні для серця.

Про це сказала дієтологиня Наталі Ріццо, пише TODAY.com. Вона зазначила, що є безліч причин, чому горіхи приносять користь здоров'ю, особливо здоров'ю серця. Це тому, що вони містять один конкретний тип жирних кислот, який пов'язаний з показниками серцево-судинного здоров'я.

Корисні жири в горіхах

Усі горіхи можна вважати хорошим джерелом корисних поліненасичених жирів, пояснила Ріццо, зокрема, омега-3 жирних кислот, які необхідні імунній, серцево-судинній системам і гормонам. Вчені вважають, що ці жирні кислоти мають протизапальні властивості, додала дієтологиня, тому вони такі корисні для здоров'я серця і мозку.

Волоські горіхи

Якщо ви хочете знайти найкращий горіх за вмістом корисних жирів, то це волоський, сказала Ріццо.

В одній порції волоських горіхів вагою 28 грамів міститься:

  • 185 калорій;
  • 4 грами білка;
  • 19 грамів жиру, включно з 2,57 грама омега-3;
  • 4 грами вуглеводів;
  • 2 грами клітковини;
  • 45 міліграмів магнію.

Волоські горіхи пов'язують із поліпшенням самопочуття і здоров'я мозку завдяки вмісту в них омега-3 жирних кислот, а також L-аргініну, амінокислоти, яка додатково підтримує здоров'я серцево-судинної системи.

Крім того, волоські горіхи корисні для здоров'я кишківника завдяки пребіотичним сполукам, що містяться в них, які живлять "хороші" бактерії.

Інші горіхи, багаті на корисні жири

Хоча волоські горіхи є найкращим джерелом омега-3, ось ще кілька корисних горіхів:

Фісташки

Колір фісташок зумовлений високим вмістом антиоксидантів. Порція фісташок також містить 6 грамів білка і 3 грами клітковини - плюс порцію корисних для серця омега-3 жирних кислот.

Бразильські горіхи

Вони містять значну кількість АЛК (альфа-ліноленової кислоти) і особливо примітні високим вмістом селену, який може допомогти запобігти зниженню когнітивних функцій, високому кров'яному тиску і високому рівню холестерину. Селен також корисний для функції щитовидної залози.

Пекан

Цей горіх також багатий на корисні жири. Поряд з невеликою кількістю клітковини і білка, пекан також містить велику кількість (більше половини добової норми на порцію) марганцю.

Мигдаль

Він має відносно невелику кількість омега-3 жирних кислот. Але він все ж містить деяку кількість АЛК, а також 6 грамів білка на порцію, плюс клітковину і більше вітаміну Е, ніж будь-який інший горіх.

Інші джерела корисних жирів

Такі продукти як бобові та насіння, особливо льону та чіа, доволі багаті на омега-3 жирні кислоти.

До того ж важливо пам'ятати про рибу як джерело омега-3, яка містить тип жирних кислот, корисних для здоров'я мозку, що зазвичай не зустрічаються в рослинній їжі.

Вас також можуть зацікавити новини: