фото ua.depositphotos.com

Сардини і тунець широко рекомендуються до вживання, оскільки вони є джерелом високоякісного білка і корисних для серця омега-3 жирних кислот.

Дані щодо харчової цінності

Як зазначила дієтологиня Каріна Толентіно, порція консервованих сардин вагою 100 грамів порівняно з такою самою порцією тунця, консервованого в олії, містить:

Відео дня

Сардини / Тунець

  • калорійність: 208 / 198;
  • білок: 24,6 г / 29,1 г;
  • загальна кількість жирів: 11,4 г / 8,2 г;
  • омега-3: 982 мг / 128 мг.

Як написало видання Verywellhealth, багатші на омега-3 жирні кислоти сардини. Хоча тунець вважається хорошим джерелом омега-3 жирних кислот (128 мг на порцію), сардини містять значно більше омега-3 в еквівалентній порції: 982 мг.

Омега-3 жирні кислоти є одними з основних корисних для серця і мозку ліпідів, що містяться в морській рибі. Багато рекомендацій з охорони здоров'я підкреслюють важливість морських омега-3 жирних кислот для здоров'я серцево-судинної та нервової систем. Переваги можуть включати в себе:

  • поліпшення ліпідного профілю;
  • зниження ризику аритмії (порушень серцевого ритму);
  • потенційний захист від запалень, серцево-судинних і неврологічних захворювань.

Багатший на білок тунець. А взагалі обидві риби містять необхідні дози білка, але тунець перевершує сардини приблизно на 4,5 грама додаткового білка на порцію.

Білок необхідний практично для всіх процесів в організмі. Більшість видів риби, включно із сардинами й тунець, вважаються високоякісними джерелами білка, оскільки містять повноцінний білок. Повноцінний білок містить усі 9 амінокислот, які організм не може виробляти самостійно.

Інші новини про користь правильного харчування

Нещодавно вчені назвали ще одну дієту, яка може бути секретом довгого та здорового життя. Вони зазначили, що зв'язок між тим, що потрапляє на тарілку, і тривалістю життя людей стає складно ігнорувати.

Вас також можуть зацікавити новини: