Аваков розкрив деталі стрілянини у Броварах: близько 100 учасників були завезені з Вінниці та Києва

Міністр доповів президенту, що конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями у Броварах.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у стрілянині у Броварах брали участь близько 100 осіб, один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група трьома мікроавтобусами прибула з Києва.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він доповів президенту України Володимиру Зеленському.

Читайте такожПоліція розшукує 5 автівок, на яких зникли учасники стрілянини в Броварах

За словами Авакова, конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями у Броварах, і, за однією з версій, може бути пов’язаний з корупційними оборудками з тендерами щодо розподілу маршрутів.

"Київські перевізники покликали так званих "тітушок", запросивши їх зі столиці та Вінницької області", – сказав Аваков.

За інформацією міністра, група з Вінниччини – співробітники однієї з охоронних фірм.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 травня, у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками.

Поліція затримала 16 учасників конфлікту, затримання тривають.

За фактом конфлікту відкрито три кримінальних провадження: за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Т.в.о. голови Київської обласної держаної адміністрації Василь Володін, у зв’язку із стріляниною в Броварах, заявив, що «ситуація з нелегальними перевезеннями зріла роками». Керівництво області провело нараду з перевізниками, що працюють на броварських маршрутах, визначених КОДА та з якими укладені договори на організацію перевезень (це, зокрема ТОВ «Євро-Авто-Альянс» (маршрути 706, 707) і ТОВ «Союз Авто» (маршрути 701, 803, 340, 906)). Ці перевізники стверджують, що до ранкового інциденту не мають ніякого відношення та працюють у штатному режимі. За даними КОДА, за понад рік ніяких змін у цих маршрутах та переліку компаній, що їх обслуговують, не відбувалося.