На Львівщині слідчий СБУ перевищив повноваження при передачі 24 кілограмів арештованих ювелірних виробів, на нього чекає суд

Слідчий достовірно знав, що ювелірні вироби є речовими доказами у кримінальному провадженні і на них накладено арешт.

На Львівщині судитимуть слідчого Служби безпеки України через перевищення повноважень при передачі 24 кг арештованих ювелірних виробів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Читайте такожНа хабарі затримали екс-суддю, який фальсифікував справи проти майданівців

Зазначається, що за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно слідчого в особливо важливих справах одного з відділень Управління СБУ у Львівській області за фактом перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

«Розслідуванням встановлено, що правоохоронець у січні 2019 року безпідставно передав громадянину понад 24 кг ювелірних виробів із золота та срібла вартістю понад 8,6 млн грн, які були вилучені у нього у листопаді 2018 року в міжнародному аеропорту «Львів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, при цьому слідчий достовірно знав, що ювелірні вироби є речовими доказами у кримінальному провадженні і на них накладено арешт ухвалою Галицького районного суду м. Львова.

Вас також можуть зацікавити новини