На Дніпропетровщині викрали та катували двох підлітків

Троє чоловіків викрали хлопців віком 14 та 16 років, зачинили у гаражі та катували півтори доби.

У м. Кривий Ріг Дніпропетровської області поліція звільнила двох викрадених підлітків, яких незаконно утримували та катували в підвалі гаража.

Як інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області, повідомлення про зникнення двох друзів у Кривому Розі надійшло до правоохоронців увечері 19 липня.

Читайте також"Народний гнів": у Дніпрі помстилися чоловікові, який побив дівчину в маршрутці

Зокрема, батьки повідомили, що сини не виходять на зв'язок зранку.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до зникнення двох підлітків можуть бути причетні троє місцевих жителів.

«У гаражному кооперативі в Покровському районі правоохоронці виявили гараж, в якому, ймовірно, й утримували хлопців. Потрапивши всередину, правоохоронці виявили в підвальному приміщенні виснажених дітей. Хлопців доставили до лікарні з чисельними тілесними ушкодженнями», - йдеться у повідомленні.

Як встановили поліцейські, хлопців викрали в суботу ввечері. Зловмисники одягнули їм на голови пакети та посадили до багажника автомобіля «БМВ», вивезли до лісосмуги, де почали бити й катувати. Побитих дітей привезли до гаража одного з підозрюваних і зачинили у підвалі.

З місця події поліцейські вилучили знаряддя злочину: биту, ножі та пістолет травматичної дії.

За підозрою у нападі на підлітків поліцейські затримали 36-річного чоловіка. Наразі він надає свідчення у відділенні поліції. Тривають заходи щодо затримання ще двох підозрюваних.

За катування та незаконне позбавлення волі двох підлітків поліція Кривого Рогу відкрила кримінальні провадження за ч. 3. ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України.