На Тернопільщині поліція розслідує спалах COVID-19 після масового застілля на ювілеї

Правоохоронці підкреслюють, що під час карантину проводити подібний масовий захід було заборонено.

На Тернопільщині поліція розпочала перевірку через спалах коронавірусу після масового застілля на ювілеї місцевого підприємця.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції в Тернопільській області, на початку червня поблизу Тернополя стався спалах коронавірусної інфекції у селах Заств‘є, Баворів, Прошова та Дичків, що на території Великогаївської об’єднаної територіальної громади.

За даними обласного оперативного штабу боротьби з COVID-19, причиною спалаху стало масове святкування ювілею, матеріали з даного приводу сьогодні було передано в поліцію.

За даними правоохоронців, 22 травня у селі Баворів місцевий підприємець святкував свій день народження. У орендованому приміщенні столової зібралося 60 гостей.

«На той час, згідно карантинних норм, проводити такі заходи було заборонено. Чи пов'язаний сплеск захворюваності зі святкуванням поліцейські встановлюють», – йдеться в повідомленні сектору комунікацій ГУ НП в Тернопільській області.

Відомості про подію внесені до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень.

Загалом за даними обласного лабораторного центру МОЗ, станом на 11 червня, в Тернопільській області (за результатами ПЛР-досліджень) у 1 тис. 349 осіб виявили коронавірус (1 тис. 251 випадок – дорослі, 98 випадків – діти), з них 26 летальних. Видужало 995 осіб.

За останню добу у регіоні виявлено 36 нових хворих, з них 13 – в Тернополі, 11 – в Тернопільському районі.