Директора підприємства «Укроборонпрому» викрили на розголошенні держтаємниці

Відкрили кримінальну справу, посадовцю повідомили про підозру.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила у Києві генерального директора одного з державних підприємств концерну «Укроборонпром» на розголошенні державної таємниці.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Контррозвідники Служби безпеки України викрили генерального директора одного з державних підприємств концерну «Укроборонпром», який залучав до роботи з таємними документами підлеглого, термін дії допуску у якого закінчився», - йдеться в повідомлені.

Читайте такожАбромавічус звільнив президента "Антонова" Олександра Донця

Слідчі та оперативники спецслужби встановили, що директор знав про відсутність допуску до державної таємниці у свого заступника з питань режиму, проте продовжував надавати розпорядження та накладати резолюції для безпосереднього ознайомлення та роботи підлеглого з документами.

У СБУ відзначили, що документи, зокрема, стосувались розробки та виробництва засобів захисту інформації для використання військовими у зоні операції Об’єднаних сил.

Відкрили кримінальну справу про розголошення державної таємниці, посадовцю повідомлено про підозру. Триває досудове слідство.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні викрили 21 проросійського інтернет-агітатора, які закликали до повалення державного ладу.