На окупованій території Луганської області загинув шахтар

Гірник загинув під час виконання робіт з транспортування брухту на стрічковому конвеєру на горизонті 450 м.

На окупованій території Луганської області загинув шахтар.

Про це на своїй сторінці ув Facebook повідомив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"Як раніше повідомляли ЗМІ, сьогодні на шахтоуправлінні "Луганське" загинув шахтар 1984 р.н. До війни це шахтоуправління входило до складу ДП "Луганськвугілля". За отриманою мною інформацією, причиною аварії стали роботи, що виконуються на горизонті 450 м", - пояснив він.

За словами Лисянського, шахтарі виконували розпорядження керівництва підприємства з зачищення стрічкових конвеєрів від вугільної маси і транспортування брухту на стрічковому конвеєру, але в зв'язку з нестачею людей на всій ділянці роботи було розставлено п'ять гірників, які були недосяжними один від одного.

Читайте такожУ Кривому Розі на шахті загинули два робітники

"При виконанні робіт один гірник перебував безпосередньо близько від приводного барабана стрічкового конвеєра (шахтна термінологія), його зачепило брухтом, що транспортувався, і він просто не встиг покликати на допомогу. Хто працював у шахті, той знає, що достатньо кількох хвилин і людина може загинути , якщо немає когось поряд ... ", - зазначив представник омбудсмена.

Він додав, що на шахті виконуються роботи з транспортування брухту і вугільної маси з метою подальшого продажу і збагачення окупаційних адміністрацій РФ у Луганській області.

За даними Лисянського, на сьогодні борги з заробітної плати на шахтоуправлінні «Луганське» становлять 14 місяців, дане підприємство внесено до списку шахт, що закриваються в ОРДЛО до 2020 року, а "норми охорони і безпеки праці в ОРДЛО просто нівелюються".

"Соціальна допомога сім'ї за загибель шахтаря на шахтах в ОРДЛО не передбачена", - додав він.