На Київщині затримали озброєну банду "смотрящего" Лук’янівського СІЗО (фото)

Семеро членів банди займалась розбійними нападами на підприємства, установи, організації та окремих осіб, а також крадіжками чужого майна.

Правоохоронці затримали озброєну банду на чолі з колишнім «смотрящим» Лук’янівського СІЗО.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, озброєна банда у складі 7 осіб займалась розбійними нападами на підприємства, установи, організації та окремих осіб, а також крадіжками чужого майна.

Читайте такожМоторошне вбивство у Києві: двоє молодиків втопили та закопали рибалку, щоб продати його авто (фото, відео) Встановлено, що очолював банду неодноразово судимий за аналогічні злочини 35-річний чоловік, який упродовж 2015-2019 років, перебуваючи під вартою, був одним із «смотрящих» по Лук’янівському СІЗО, а після виходу на свободу організував нову банду.

«До відбору осіб, які можуть стати учасниками банди, «смотрящий» підходив ретельно та враховував особисті якості кандидатів – схильність до вчинення корисливих злочинів із застосуванням насильства, умови та спосіб їх життя, фізичний стан, зв’язки, здатність до підпорядкування тощо», - йдеться у повідомленні.

До складу злочинного угруповання, окрім організатора, увійшли ще 6 осіб. На даний час на рахунку банди 6 епізодів злочинної діяльності.

Під час проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено зброю та набої, мобільні телефони та радіостанції, спецодяг однотипного зразку, маски, балаклави, перуки та накладні бороди, які використовувались з метою конспірації, речі, які належать потерпілим, спеціальні засоби для відкриття дверей, вікон та сейфів, транспортні засоби, які використовувались учасниками банди під час вчинення злочинів тощо.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч.ч. 3, 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.