Сезон ураганів 2020 року став найзбитковішим для страховиків

Спецпроект

Часто найбільший збиток від урагану заподіює повінь, яка може завдати серйозної шкоди будинку. За оцінками FEMA, один дюйм паводку може завдати шкоди до $25 тис.

Сезон ураганів 2020 року став найінтенсивнішим з коли-небудь зареєстрованих за весь час: за рік було зафіксовано 30 ураганів. Останній з них - ураган Йота, що обрушився на Нікарагуа.

Читайте такожСтрахова галузь втратила понад $70 мільярдів від природних катастроф в 2019 роціЦі тривалі шторми середньої інтенсивності, є причиною найбільш катастрофічних втрат, повідомили в Insurance Institute for Business & Home Safety.

Але часто найбільшої шкоди від урагану заподіює повінь. Вона може завдати серйозної шкоди будинку. За оцінками FEMA, один дюйм паводку може завдати шкоди до $25 тис. 

У сукупності збиток від природних катастроф в 2020 році призвів до збитків $95 млрд. За даними NOAA, з цієї суми 42%, або приблизно $40 млрд, припадає на 7 тропічних циклонів.

Загальна сума збитку NOAA відповідає оцінці глобальної перестрахувальної компанії Munich Re, яка також оцінила, що з цієї суми близько $67 млрд було покрито перестраховиками.

На сьогодні заборгованість за програмою страхування збитків від повеней в рамках National Flood Insurance Program перевищує $20 млрд.

Програма ніколи не була призначена для обов'язкового залучення грошей, необхідних для оплати всіх збитків, будь то страхові виплати, програма грантів, програма складання карт або програма управління ризиками, повідомили в NFIP, передає forinsurer.com.

NFIP працює над внесенням змін у свою карту рейтингів повеней в надії запропонувати страхове покриття з більш актуальними цінами. Рейтинг ризику 2.0 планується випустити в жовтні 2021 року.

Тим часом приватні страхові компанії починають розширювати свої пропозиції щодо страхування від повеней. Все це дає цікаві стимули для американців, які живуть у потенційно небезпечному районі.

Інші новини страхування