У 2019 році економічні втрати були на 20% нижчі, ніж у середньому за останнє десятиліття / фото: Flickr

Втрати страхової галузі від природних катастроф в 2019 році перевищать 71 мільярд доларів.

Про це повідомляє глобальний перестраховий брокер AON, передає Форіншурер.

Загальні економічні втрати за минулий рік склали 250 мільярдів доларів, з яких страхова галузь покрила 71 мільярд доларів.

Відео дня

Аналітики вивели цей показник на 409 зареєстрованих катастрофічних подіях у 2019 році і зазначили, що економічні втрати були на 20% нижчі, ніж у середньому за останнє десятиліття.

Читайте такожСтраховики відзначають зростання попиту на медичне страхування серед українців

Збитки страхової галузі також були нижче довгострокових середніх показників в цьому році та значно знизилися у порівнянні з 100 мільярдами доларів, зафіксованими у 2018 році, і 157 мільярдами доларів у 2017 році.

AON також зазначив, що в минулому році розрив у страховому захисті склав 69%, що є п'ятим найнижчим розривом з 2000 року. Попри рекордні втрати нижче середнього, оцінка брокера значно вище, ніж цифри, раніше опубліковані перестраховиками Swiss Re та Munich Re.

Swiss Re заявив у грудні, що він очікує 140 мільярдів доларів глобальних економічних втрат у 2019 році, з яких 56 мільярдів доларів, за прогнозами, будуть покриті страхуванням і перестрахуванням. Тим часом Munich Re оцінює економічні втрати в 150 мільярдів доларів, а перестраховані втрати - в 52 мільярди доларів.

2019 рік включав в себе економічні збитки у 41 мільярд доларів і 12 мільярдів доларів застрахованих збитків. Причому два найдорожчі страхові випадки - це тайфуни Хагібіс і Факсай, внаслідок яких збитки галузі склали приблизно 9 мільярдів доларів і 6 мільярдів доларів відповідно.