Родини 12 померлих від коронавірусу медиків отримали 2,6 мільйона гривень допомоги

Спецпроект

Загалом ФСС профінансував надання одноразової допомоги за свої кошти для родин 146 працівників.

Фонд соціального страхування (ФСС) виплатив одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 2 млн 694 тис. 800 грн членам сімей 12 працівників лікарень, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тис. грн виплачено для сімей сімейного лікаря із Запорізької області, медичної сестри з Івано-Франківської області, сімейного лікаря з Миколаївської області, сімейного лікаря з Полтавської області, медичної сестри з Харківської області, лікаря з медицини невідкладних станів з Херсонської області, водія з Чернівецької області і лікаря ортопеда-травматолога з Чернігівської області, йдеться в повідомленні на сайті ФСС.

Крім цього, допомогу у розмірі 219 тис. 700 грн отримали сім'ї лікаря-інфекціоніста із Запорізької області, лікаря-лаборанта-імунолога з Івано-Франківської області, сімейного лікаря з Миколаївської області і медичної сестри з Києва.

Читайте такожЛяшко заявляє про готовність презентувати концепцію медичного страхування

"Загалом ФСС профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 146 працівників", - зазначається в повідомленні.

У Фонді нагадали, що розмір зазначеної одноразової допомоги від Фонду становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку. З 1 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2197 грн до 2270 грн, відповідно зросли пов’язані із ним страхові виплати.

"Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФСС в оперативному режимі", - підсумували у Фонді.

Вас також можуть зацікавити новини