Родини шести медиків, які померли від коронавірусу, отримали страховки

Спецпроект

Загалом ФСС профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду для родин 152 працівників.

Фонд соціального страхування (ФСС) виплатив одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 1 млн 347 тис. 400 грн членам сімей шести працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тис. грн виплачено для сімей лікаря-анестезіолога з Житомирської області, лікаря-хірурга з Одеської області, лікаря-анестезіолога з Тернопільської області та фельдшера з Хмельницької області, йдеться у повідомленні на сайті ФСС.

Допомогу у розмірі 219 тис. 700 грн профінансовано для сімей молодшого медичного брата з Київської області та сімейного лікаря з Миколаївської області.

Читайте такожЗа 7 місяців потреба Фонду соцстрахування у видатках за лікарняними зросла на 65,8%

Загалом ФСС профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 152 працівників.

У ФСС нагадали, що озмір зазначеної одноразової допомоги становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку. З 1 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2197 грн до 2270 грн, відповідно зросли пов’язані із ним страхові виплати.

Вас також можуть зацікавити новини