Страхова компанія ІНГО покриватиме ризик захворювання COVID-19 в туристичних полісах

Спецпроект

Первинні діагностичні заходи та тестування на COVID-19 за кордоном будуть відшкодовуватися страховою компанією в разі отримання позитивного результату.

Українська страхова компанія «ІНГО» оновила правила страхування виїжджаючих за кордон щодо страхового покриття захворювань, викликаних COVID-19, згідно з яким діагностика і лікування коронавірусу буде покриватися страховим полісом за аналогією з іншими вірусами і не підпадатиме під винятки пандемічного характеру.

Як повідомили в компанії, первинні діагностичні заходи та тестування на COVID-19 за кордоном будуть відшкодовуватися страховою компанією в разі отримання позитивного результату. Крім того, страхова компанія компенсує витрати на вимушену обсервацію в країні перебування, якщо це не передбачено місцевим законодавством.

Відзначається, що під час тривалого перебування на стаціонарному лікуванні компанія буде покривати медичні витрати застрахованої особи в обсязі до 5 тис. дол./євро протягом 7-15 діб після закінчення дії договору. Також під покриття підпадають фінансові ризики, пов'язані з вимушеною відмовою від поїздки або її переносенням. За опцією встановлена страхова сума в межах 100 тис. грн.

У «ІНГО» підкреслили, що нововведення не вплинуть на вартість страхового поліса.

«Таким чином, ми намагаємося підтримати українських туристів і зробити подорожі фінансово безпечними. Компанія прийняла рішення не змінювати вартість страхування, щоб медична допомога за кордоном була доступна для українців навіть в умовах пандемії», - цитує прес-служба заступника голови правління компанії Віктора Шевченка.

У компанії повідомили, що нові правила страхування виїжджаючих за кордон набирають чинності й поширюються на договори страхування з 6 липня 2020 року.

Довідка УНІАН. Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна» має 25-річний досвід роботи на ринку та входить до групи найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сум страхових відшкодувань.

Компанія має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам.