Фонд соцстраху в січні-вересні профінансував 21,5 мільйона днів лікарняних

Спецпроект

Сума компенсації становила майже 7 млрд грн.

Українські працівники, за оперативними підсумками трьох кварталів 2020 року, провели на лікарняному близько 21,5 млн днів, оплачуваних за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (ФССУ).

Як повідомила прес-служба фонду, на компенсацію втраченого за цей час заробітку ФССУ спрямував майже 7 млрд гривень.

Читайте такожЄвросоюз може створити фонд страхування від махінацій з криптовалютою

«На сьогодні фондом профінансовано всі заяви-розрахунки, подані роботодавцями упродовж січня-вересня в повному обсязі. Нагадаємо, ФССУ перевів фінансування лікарняних та декретних виплат в оперативний режим з метою посилення соціального захисту застрахованих осіб у період карантину», - сказано в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що розмір виплат у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається виходячи із середньоденної заробітної плати працівника. Цей вид матеріального забезпечення виплачується Фондом соцстрахування починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності та до моменту одужання або встановлення МСЕК інвалідності (перші п'ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця).

З початку епідемії коронавірусу в Україні Фонд соціального страхування прийняв на оплату лікарняні на 1,8 млн грн для компенсації заробітної плати медикам, які захворіли COVID-19.

Новини, які можуть вас зацікавити