Молчанова: компанію Stolitsa Group "кинули" на 3,5 мільйона доларів при купівлі ринку "Столичний"

Відомий київський підприємець Влада Молчанова заявила, що власник мажоритарного пакета акцій ринку "Столичний" взяв аванс за продаж акцій підприємства в розмірі 3,5 млн дол, після чого припинив будь-яке спілкування з потенційними покупцями.

При цьому Молчанова спростовує заяви компанії "Goodlight capital limited" про спроби рейдерського захоплення ринку і будь-які дії щодо заволодіння ринком з її боку або з боку Stolitsa Group.

Відповідь на журналістський запит Молчанової опублікувала на своїй сторінці в Facebook Світлана Крюкова.

"У цій історії нас просто кинули. Я до сьогоднішнього дня намагаюся зустрінеться зі Стельмахом. Мені цікаво послухати його особисто - що і у кого я намагалася захопити рейдерським шляхом. Це наклеп. І я подала до суду позов про спростування недостовірної інформації. Єдине побажання моє і Stolitsa Group — це в правовому полі, цивілізовано виконати зобов'язання за підписаними договорами", — заявила Молчанова.

За словами Молчанової, компанія Stolitsa Group, акціонером якої вона раніше була, запросила її провести переговори про придбання акцій ринку"Столичний".

"Почалися переговори з усіма засновниками цього проекту. 22,5% належало компанії "Сучасні ринкові інновації", 11,6% — належало Ігорю Паньку, 11,6% — групі "Шувар", і мажоритарна частка в 54% — компанії "Goodlight capital limited" (Гудлайт Кепітел Лімітед), яку представляв Олександр Стельмах. Отже, в 2018-му році ми почали і провели першу успішну угоду і придбали компанію "Сучасні ринкові інновації". Далі почалися переговори. З "Шуваром" і Паньком ми досягли домовленостей", - розповіла вона.

Також, за словами Молчанової, в січні 2019 року була досягнута домовленість зі Стельмахом про покупку 54,25% частки в ринку "Столичний" за 12 млн дол. Були підписані два меморандуми, за якими були внесені 2 млн дол і 1,5 млн дол авансу.

"Наступний крок - Stolitsa Group повинна була звернутися в Антимонопольний комітет, що вона і зробила, а також публічно сповістила ринок про покупку. А продавці повинні були вивести компанію "Goodlight capital limited" (Гудлайт Кепітел Лімітед), у якої були проблеми з рахунками, зі складу власників часток "Столичного ринку", і ввести нового засновника, на яку наша сторона повинна була здійснити платіж", — розповіла вона.

Водночас за словами Молчанової, з початку 2020 року мажоритарний акціонер вийшов з переговорів, а власники компанії просто перестали брати телефонну трубку. При цьому, на ринку змінився менеджмент, а міноритарні акціонери перестали отримувати звіти про його роботу.

"Тоді ми звернулися в правоохоронні органи, оскільки нас по суті "кинули" на аванс. Порушили кримінальну справу, розслідування тривало близько пів року, після чого нас сповістили, що Стельмаху підписали підозру в шахрайстві. Ось і все. Тиждень тому в пресі піднявся шквал негативу на мою адресу. Все, в чому мене звинуватили - неправда. Як і ви, я дізналася про ці події зі ЗМІ", — заявила Молчанова.

Також автор заяви нагадала, що Stolitsa Group - це одна з найбільших україно-литовських інвестицій в Україну. Група інвестує в девелоперські проекти під своїм брендом і роздрібну торгівлю під брендом мережі супермаркетів "NOVUS". Один з останніх проектів - великий торгово-розважальний центр "Ретровіль" на Виноградарі.